Ouderbijdrage
De Raad van Toezicht en de directie onderschrijven de landelijke gedragscode “Schoolkosten Voortgezet Onderwijs”. Samengevat vraagt de code voor alle betrokkenen: transparantie, beheersing en het geven van de correcte informatie.
De hoogte van de schoolkosten wordt jaarlijks door de directie vastgesteld en ter instemming aan de oudergeleding van de GMR voorgelegd. De oudergeleding van de GMR heeft ingestemd met de hoogte van de onkosten en ouderbijdragen.
De specificatie van de kosten en bijdragen van dit schooljaar staan hier >>.
Ouders/verzorgers krijgen aan het begin van het schooljaar een mail of brief met informatie over de vrijwillige ouderbijdrage.
De kosten die voor rekening van ouders/verzorgers komen (schoolkosten) zijn te verdelen in:
1. kosten verplichte lesmaterialen
2. vrijwillige bijdragen
Het niet voldoen van de vrijwillige ouderbijdragen zal niet leiden tot uitsluiten van leerlingen van deelname aan activiteiten.
Indien blijkt dat er te weinig financiering is voor een activiteit kan de school beslissen de activiteit niet door te laten gaan.
Mocht onverhoopt de activiteit niet doorgaan, dan wordt het bedrag gerestitueerd.
Regeling bijkomende studiekosten schoolgaande kinderen
Ouders/verzorgers van kinderen die een opleiding volgen in het regulier of particulier voortgezet onderwijs (vmbo, mavo, havo, vwo, praktijkonderwijs of lwoo), kunnen geen tegemoetkoming meer ontvangen van DUO. Deze tegemoetkoming is komen te vervallen. Dit heeft te maken met het feit dat u als ouder/verzorger mogelijk in aanmerking komt voor een hoger kindgebonden budget. Daarnaast krijgen de kinderen gratis schoolboeken op school. De Belastingdienst berekent in de meeste gevallen automatisch het kindgebonden budget.
Kijk voor meer informatie over het kindgebonden budget op onderstaande link.
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/toeslagen
Daarnaast hebben gemeenten eigen beleid en regelingen voor tegemoetkoming van kosten onderwijs. Informatie hierover is (meestal) te vinden op de gemeentelijke websites of aan te vragen bij het zorgloket of de sociale dienst van de gemeente.